03 November 2010

My First Cooking Grilled Chicken Fillet

After I married and moved to Greece with my husband the first thing that freak me out was about cooking but before i already told him that i've never cook or often  to clean the house or just do the house wife duties when i was living alone.
In my country we're always be able to paid someone to do our dirty jobs that's why i  have a house keeper before. Here in Greece, we can't afford to pay someone to do our house work because it's too much expensive, even u have nice salary it still cost half your salary, except you really rich.

Anyway different country different rules and culture but i can manage because here we still afford to have dish washer machines, and others to help us cleaning and washing.
Back to cooking, I like Asian food like Japan for the sushi roll and some Chinese and Indonesian cuisines. here i will talk about everything and also what I've learn from my sister & mother in law about Greek food.

This plate for me, cause i don't like the pepper

Double smash potato and veggies for my hubby
The first meals that I've cook when we move to our own apartment was grilling chicken breast fillet on the toaster.  I think it was easy, even i have no idea what i was doing at that time. Worry that my husband wouldn't likes it, afraid that the chicken wasn't well done or too much salt and other things. The photo was at 2nd or 3rd time making that; because when i was cooking at first time i wasn't aware that i will writing this blogs about cooking.

Here the ingredients:
- chicken breast fillet 700 grams i think it's around 4 pieces; you can find it easy at supermarket the only think it was more expensive then other part of the chicken.
- salt
- black pepper & normal pepper
- olive oil
- oregano
- vinegar
- frozen mixed veggies, if you don't likes it just like me i like more the green peas and corn only.
- 3 pieces medium potato (if you like with smash, fried potato) i prefer smash it's more healthy
- 2 lemon (cut it for additional taste)

For the grilled:
the chicken you can cut it to make it wide and faster cook, if you are on diet, you have clean up the fats,
then you can brush it with olive oil all over, salt, pepper and oregano if you like. for salt and pepper no need to much because later u can add it if it wasn't enough; better this way then too salty or spicy then you're ready for grilled it
with oven;
turn on the heat until 180C then u can put it for over 30 minutes; after u can check if it's well done or not by cut the thickest part of it and check still pink or all whites; if isn't the u have to bring in back to oven until it really well done, except if you likes it that way.
with toaster;
actually with this more healthy because the fat liquid will go but don't make it too dry. turn on the highest temperature and let it change color until whites and it a lot more quicker with toast then oven actually only around 15-20 minutes it's the double side toaster for toast bread that I've used.

for the veggies you just boil it or steam it for around 5-10 minutes then it will be ready.

for the potato if you wanted to smash it, you can boil it or steam it after you clean the skin, to be faster cut the potato into small pieces so it will be done in 15 minutes then not cutting at all it will take a lot of time more then 30 minutes then smash it mixed it together with salt, pepper and olive oil and a little oregano & vinegar

after everything ready you can add lemon juice to your chicken or tomato sauce and mustard, anyway you likes it.

Thanks God, my Husband like my cooking and he said my cooking surprise him and it beyond his thought, because he was guessing it will be worst.
Good luck to try and gives some comment if you already try it thanks...

HELLENIC VERSION 
 Μετά παντρεύτηκα και μετακόμισε στην Ελλάδα με το σύζυγό μου, το πρώτο πράγμα που μου φρικτός έξω ήταν για το μαγείρεμα, αλλά πριν είπα ήδη ότι ποτέ δεν έχω μαγειρεύουν ή συχνά να καθαρίσει το σπίτι ή απλά να κάνουν τα καθήκοντα γυναίκα σπίτι όταν ήμουν που ζουν μόνοι .
Στη χώρα μου είμαστε πάντα σε θέση να καταβάλει κάποιος για να κάνει τη βρώμικη δουλειά μας γι 'αυτό και έχω έναν φύλακα σπίτι πριν. Εδώ στην Ελλάδα, δεν έχουμε την πολυτέλεια να πληρώσει κάποιος για να κάνει τη δουλειά στο σπίτι μας, επειδή είναι πάρα πολύ ακριβά, ακόμη και u έχω ωραία μισθός είναι το κόστος θα είναι το μισό μισθό σας, εκτός αν πραγματικά πλούσιος.

Τέλος πάντων άλλη χώρα διαφορετικούς κανόνες και τον πολιτισμό, αλλά μπορώ να διαχειριστεί, διότι εδώ έχουμε ακόμα την πολυτέλεια να έχουμε μηχανές πλυντήριο πιάτων, και άλλοι για να μας βοηθήσει να τον καθαρισμό και το πλύσιμο.
Επιστροφή στη μαγειρική, μου αρέσει ασιατικά τρόφιμα όπως η Ιαπωνία για το ρολό σούσι και ορισμένες κινεζικές και ινδονησιακή κουζίνα. Εδώ θα μιλήσω για τα πάντα, αλλά και ό, τι έχω μάθει από την αδελφή και τη μητέρα μου στο νόμο για τα ελληνικά τρόφιμα.
Τα πρώτα γεύματα που έχω μαγείρεμα όταν κινούμαστε προς τη δική διαμέρισμά μας ήταν το ψήσιμο στη σχάρα κοτόπουλο φιλέτο στήθους στην τοστιέρα. Νομίζω ότι ήταν εύκολο, ακόμη δεν έχω ιδέα τι έκανα εκείνη τη στιγμή. Ανησυχία ότι ο σύζυγός μου θα του αρέσει, δεν, φοβάται ότι το κοτόπουλο δεν ήταν καλά κάνει ή πολύ αλάτι και άλλα πράγματα. Η φωτογραφία ήταν στο 2ο ή 3ο χρόνο για την εν λόγω? Γιατί όταν ήμουν μαγείρεμα σε πρώτη φορά θ δεν γνώριζε ότι εγώ θα γράψω αυτό το blogs για το μαγείρεμα.

Εδώ τα συστατικά:
- Φιλέτο στήθος κοτόπουλου 700 γραμμάρια θ νομίζω ότι είναι περίπου 4 κομμάτια? Μπορείτε να το βρείτε εύκολα στο σούπερ μάρκετ το μόνο πιστεύω ότι ήταν πιο ακριβό τότε άλλο μέρος του κοτόπουλου.
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι & κανονικό πιπέρι
- Το ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- Ξίδι
- Κατεψυγμένα λαχανικά μικτή, αν δεν αρέσει αυτό ακριβώς σαν κι εμένα μου αρέσει περισσότερο το αρακά και το καλαμπόκι μόνο.
- 3 τεμάχια μεσαίου πατάτας (αν σας αρέσει με συντριβή, τηγανητές πατάτες), προτιμώ smash είναι πιο υγιεινά
- 2 λεμόνι (το κόψει για επιπλέον γεύση)

Για το ψητό:
το κοτόπουλο μπορείτε να κοπεί για να κάνουν μεγάλη και ταχύτερη μαγείρισσα, εάν είστε σε δίαιτα, έχετε καθαρίσει τα λίπη,
τότε μπορείτε να το πινέλο με λάδι πάνω από όλα, το αλάτι, το πιπέρι και ρίγανη, αν θέλετε. για το αλάτι και το πιπέρι δεν χρειάζεται να πολύ γιατί αργότερα το u μπορεί να προσθέσει αν αυτό δεν ήταν αρκετό? καλύτερος αυτόν τον τρόπο, στη συνέχεια, πολύ αλμυρό ή πικάντικο τότε είστε έτοιμοι για το ψητό
με φούρνο?
ενεργοποιήσετε τη φωτιά μέχρι 180C τότε το u μπορεί να το θέσει για πάνω από 30 λεπτά? μετά u να ελέγξετε αν είναι καλά κάνει ή να μην κοπεί από το πιο παχύ μέρος της, και ελέγχει ακόμα ροζ ή όλα τα λευκά? αν δεν είναι το u πρέπει να θέσουν στο πίσω φούρνο μέχρι πραγματικά καλά κάνει, εκτός αν το θέλει με αυτόν τον τρόπο.
με τοστιέρα?
στην πραγματικότητα με αυτό το πιο υγιείς επειδή το λίπος υγρό θα πάει, αλλά δεν καθιστούν πολύ ξηρό. ενεργοποιήσετε την υψηλότερη θερμοκρασία και αφήστε το να αλλάξετε το χρώμα μέχρι λευκών και πολύ περισσότερο πιο γρήγορα με τοστ τότε φούρνο πραγματικά μόνο περίπου 15-20 λεπτά είναι η διπλή τοστιέρα πλευρά για ψωμί τοστ που έχω χρησιμοποιήσει.

για τα λαχανικά που βράζουν ακριβώς ή ατμού αυτό για περίπου 5-10 λεπτά, τότε θα είναι έτοιμο.

για την πατάτα, αν ήθελε να το σπάσει, μπορείτε να βράσετε ή ατμού αυτό αφού καθαρίσετε το δέρμα, να είναι ταχύτερη μείωση του πατάτα σε μικρά κομμάτια και έτσι θα γίνει μέσα σε 15 λεπτά, στη συνέχεια, δεν κοπή καθόλου θα χρειαστεί πολλή διάστημα περισσότερο από 30 λεπτά και στη συνέχεια να συντρίψει αναμιγνύεται μαζί με αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη & ξύδι

μετά από όλα έτοιμα μπορείτε να προσθέσετε χυμό λεμονιού για να κοτόπουλο ή τομάτας σας σάλτσα και μουστάρδα, έτσι κι αλλιώς, τι θέλει.

Ευχαριστώ τον Θεό, ο σύζυγός μου αρέσει η μαγειρική μου και είπε ότι το μαγείρεμα έκπληξή μου αυτόν και πέρα από τη σκέψη του, γιατί ήταν μαντέψουν θα είναι χειρότερη.
Καλή τύχη να προσπαθήσουμε και να δίνει κάποιο σχόλιο, αν το δοκιμάσετε ήδη χάρη ...

No comments:

Post a Comment